Kavitacija je naravni pojav, ki nastane pod vplivom nizkofrekvenčnega ultrazvočnega valovanja. Ultrazvočno polje sproži nastanek mehurčkov, ki zrastejo do določene velikosti in se nato sesedejo sami vase. Pri tem se sproži energija v obliki toplote (zanemarljiv učinek) in pritiska (prevladujoč učinek). Dlednji z lahkoto razbije maščobne celice v podkožju, ker njihove membrane niso odporne na nastale vibracije. S tem je zagotovljena visoka natančnost in selektivnost terapije, saj ostala tkiva ostanejo nedotaknjena.

Kaj se zgodi s sproščeno maščobo?
Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.

Možni kakršnikoli stranski učinki?
Kjub različnim študijam, ki so dokazale varnost te terapije, se kavitacija strogo odsvetuje v primeru akutnih bolezni, bolezni jeter, problemov s strjevanjem krvi, srčni spodbujevalniki ter med nosečnostjo.

Kakšne rezultate lahko pričakujem?
Kavitacija zagotavlja takojšnje in dolgotrajne rezultate. V večini primerov se obseg obravnavanega predela zmanjša za 2 do 6 cm že po prvi terapiji. Z vsako naslednjo terapijo se lahko znebite še nekaj dodatnih centimetrov.

Kako poteka terapija?
Prvi korak je vedno merjenje obsega dela telesa,ki bo obravnavan.Sama terapija se izvaja s krožnimi gibi preko izbranega dela telesa….terapija se zaključi s ponovnim merjenjem obsega..Terapija teraja 40 minut,odvisno od velikosti predela in debeline maščobnih oblog. Za dosego vidnih rezultatov se priporoča 3 do 6 terapij. S terapijami seveda lahko nadaljujete dokler ne dosezete željene oblike rezultatov.

Predeli terapije

  1. pas
  2. zadnjica
  3. kolena
  4. roke
  5. trebuh
  6. zunanji del stegen
  7. notranji del stegen