Odstrajevanje aken na obrazu:

Svetlobni spekter direktno uničuje bakterije,ki povzročajo nastanek aken. Svetlobni žarki posežejo v metabolizem celice in pospešijo nastanek kisika(O2) v celični presnovi kar uniči anaerobne bakterije. Fototermični učinek vpliva pomirjevalno na rdečico, ki je spremljevalec vnetnega procesa.

Zdravijo se lahko vse stopnje aken:vulgarne,papulopustulozne in cistične. Svetloba pospeši sintezo fibroplastov,kar pripomore k hitrejši regeneraciji kože. S pravilno tehniko vplivamo na razporeditev kolagenskih vlaken in elastina. Tako hkrati omilimo brazgotine, ki so posledica nepravilne nege.

Odstranjevanje žilnih sprememb na obrazu:

Absorbcija svetlobe v hemoglobinu povzroča koagulacijo drobnih kapilar.
Najpogosteje se laserska metoda uporablja in je tudi najbolj učinkovita pri odstranjevanju teleangektazij, kuperoze in rozacee na obrazu vratu in dekolteju.
Po tretmaju je možna rahla rdečica! Kljub vsemu lahko stranka uporabi ličila in se vrne nazaj na delo.
V povprečju je potrebno opraviti 3-5 laserskih terapij!

Odstranjevanje pigmentacij:

Odstranjejejo se solarne pigmentacije. Te so tudi zelo razsirjene in moteče! Svetloba se absorbira v nakopičenem melaninu.Pigmentni madezi se v nekaj dneh počasi sami odluščijo s povrhnjice.
Če so pigmentacije že dlje časa prisotne je priporočljivo pred laserskem postopku narediti diamantni piling oz. mikrodermoabrazijo. Priporoča se 1-5 obiskov odvisno od posameznega primera.