Najnovejša terapija na področju nekirurškega pomlajevanja in učvrščevanja kože. S terapijo HIFU učvrstimo in napnemo kožo na obrazu, vratu in dekolteju ter zmanjšamo globino gub.

HIFU spada med najsodobnejše neinvazivne tehnologije nekirurškega pomlajevanja, pri kateri rezultati dosegamo s termalnim učinkom. Metoda HIFU uporablja fokusiran ultrazvok visokih moči (High Intensity Focused Utrasoud) za segrevanje globokega dermisa in spodaj ležečega subdermalnega povezovalnega tkiva (SMAS) na 60°C do 70°C. Pri terapiji ne poškodujemo površine kože.

Terapija se izvaja glede na stanje kože in mišičnega tonusa vsakega posameznika, običajno pa okrog 50. leta starosti.

REZULTATI:

HIFU terapija deluje na podkožje, zato povrhnjice kože ne poškodujemo. Prisotna je le blaga rdečica.

Ko globoko podkožje in tkivo segrejemo na visoko temperaturo, povzročimo krčenje in nastanek novih kolagenskih vlaken, kar se kaže v obliki povečane napetosti kože in takojšnji lifting učinek.

Koža po terapiji postane bolj prožna, gladka in napeta, globina gub pa se zmanjša.

OKREVANJE:
Regeneracija kože se začne že med samo terapijo, najbolje pa so rezultati vidni nekaj mesecev po terapiji, saj nastajanje novega in hkrati kvalitetnejšega kolagena traja nekaj mesecev. Koža po terapiji postane prožnejša, bolj gladka in napeta, globina gub se zmanjša.

Po HIFU terapiji ne potrebujete bolniškega staleža, ampak se lahko takoj vrnete v svoje okolje. Po tretmaju je možno opaziti le kratkotrajno rdečico in kratkotrajen občutek rahle bolečine kože na dotik.

TVEGANJA:
Tveganj pri posegu je relativno malo in se zgodijo v zelo redkih primerih. Na mestu izvajanja terapije se lahko pojavijo drobne modrice ali občutljivost tkiva in kože na dotik.