Masaže

KLASIČNA ŠVEDSKA MASAŽA TELESA

Masaža je najstarejša in najbolj naravna metoda zdravljenja in ohranjanja zdravja. Sprošča celo telo in um. Ker za masažo uporabljamo olja najvišje kakovosti, je učinek na kožo tudi negovalen. Masaža ima poseben učinek tudi zaradi neposrednega človeškega dotika. Strankam s problemom napetosti in krči v mišicah zagotavljamo individualni pristop, kar pomeni, da se posebej posvetimo bolečim predelom.
Učinki klasične masaže
• izboljšuje krvni obtok
• deluje antistresno
• sprošča mišice
• zaradi stimulacije limfnega sistema pospešuje izločanje odpadnih snovi.

MASAŽA Z VROČIMI KAMNI


Je dobro poznana po vsem svetu. Pri tej masaži se naravno zglajeni, vroči kamni vulkanskega izvora uporabljajo kot pripomoček za masažo. Njihova toplota pripomore k občutku popolne sprostitve nasega telesa…
Prepojeni kamni z zdravilnimi eteričnimi olji pospešujejo cirkulacijo in sproščajo utrujene mišice. Iz vašega telesa pomagajo izločiti odvečne toksine. Uravnavajo, poživljajo in vitalizirajo energetske centre v telesu. Masaža traja 75 min in se izvaja na mizi z uporabo zdravilnih eteričnih olj.
Vroče (vulkanske) kamne polagamo na meridiane. Kaj so MERIDIANI- so energijske poti, ki potekajo skozi naše telo. Potekajo po celem telesu in se končajo v rokah. Po njih poteka CHI energija. Poznamo 12 meridianov, vsak pa ima svoj par zato jih je skupno 24..
Akupresurne točke- Akupresurne točke so mesta, kjer ležijo meridiani. Na teh točkah na energijo najlažje delujemo, saj jo najlažje dosežemo. Te točke so stalne in se ne premikajo.

VITEM MASAŽA
To je ayurvedski postopek, ki je bil razvit na osnovi bogatih in dolgoletnih izkušenj in z uporabo skrbno izbranih toplih olj stimulira in krepi telo, ter nudi občutek umirjenosti in zadovoljstva.
VITEM je edinstven masažni postopek, ki je splet masažnih tehnik ayurvede in tajske masaže in ga sestavljajo elementi ayurvedskih tehnik abhyanga, padabhyanga, indijske masaže glave ter elementi tradicionalne tajske masaže. Postopek zajema sprostitveno masažo glave in stopal, ki predstavljata energetska pola telesa, stimulacijo marma točk in čaker ter čutno masažo celotnega telesa. Z uporabo skrbno izbranih toplih olj, dosežemo izjemne učinke sproščanja in vzpostavimo harmonijo telesa in duha. Gre za vsakokraten edinstven postopek, ki je prilagojen posameznikovi individualnosti in njegovemu trenutnemu stanju. Vzemite si čas zase in vaše telo vam bo pozornost povrnilo z novo življenjsko močjo in energijo.
To je postopek, ki je najpogostejša izbira vseh, ki želijo to edinstveno izkušnjo podariti svojim najdražjim v obliki darilnega bona.

Učinki VITEM masaže
• sprošča in vzpostavlja harmonijo telesa in duha
• postopek je prilagojen posameznikovi individualnosti in zato zagotavlja vsakokratno edinstveno izkušnjo
• deluje antistresno
• sprošča mišice
• zaradi stimulacije limfnega sistema pospešuje izločanje odpadnih snovi….

REFLEKSNA MASAŽA STOPAL
Refleksna masaža stopal je del tradicionalne kitajske medicine. To je izredno prijeten in sprostilen postopek, pri katerem izvajamo pritiske na refleksne točke na stopalu, kjer se odraža stanje celotnega telesa. S stimulacijo refleksnih točk povečamo energijski pretok, ki se na stopalu pogosto odraža kot bolečina na pritisk, ali pa občutimo tako imenovane kristalčke, ki so lahko odraz neravnovesja v določenem predelu telesa. Učinki refleksne masaže stopal so celostni, saj vplivajo na splošno fizično in duševno stanje;
Učinki refleksne masaže stopal
• zagotavlja globoko sprostitev in izboljšanje kvalitete spanca
• razstruplja telo in izboljša prekrvitev telesa
• je preventivna metoda za vzdrževanje zdravja
• izboljša koncentracijo in mentalne funkcije
• izboljša čustveno ravnovesje

MASAŽA NOSEČNICE
V času nosečnosti se v telesu zgodijo telesne, hormonske, čustvene in energijske spremembe, ki spremenijo notranje ravnovesje. Zaradi omejenega gibanja, imajo včasih bodoče mamice manj energije in se zaradi tega težje spopadejo z stresnimi situacijami in notranjimi napetostmi. Z masažo za nosečnice lahko omenjene tegobe olajšamo. Masaža za nosečnice se individualno prilagodi vsaki nosečnici posebej, glede na mesec njene nosečnosti, njene potrebe, težave in želje.

Masaža za nosečnice ima naslednje pozitivne lastnosti in učinke:
– izboljša vaše počutje in počutje vašega otročka
– sprošča napete, utrujene mišice
– blaži bolečine v hrbtu
– pomirja in zmanjšuje stres
– okrepi notranje moči in energijo
– sprosti misli, telo in duha
– pripravlja na lažji porod
– zmanjšuje težave povezane z nosečnostjo (zastajanje vode v telesu, nastanek strij, ohlapnost kože po porodu, nespečnost, glavoboli, utrujenost…)
– izboljša prekrvavitev, gibljivost

ROČNA LIMFNA DRENAŽA
Ročna limfna drenaža izredno nežna in površinska, črpanju podobna masaža. Njen namen je, da s spodbujanjem limfnega sistema pospeši odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa. To je tehnika, ki pozitivno deluje pri oteklinah in poškodbah. Vse gibe izvajamo zalo nežno po telesu navzgor proti najbližjim bezgavkam.Izvajamo tudi delno delno limfno drenažo, ki je zlasti primerna za tiste, ki imajo otekle, celulitične in boleče noge. V tem primeru izvajamo ročno limfno drenažo samo na nogah.

AROMATERAPIJA TELESA