Depilacija – epilacija

Depilacija – odstranjevanje dlak

1. Z VROČIM VOSKOM S POMOČJO TRAKU:
Topel vosek nanesemo na kožo in položimo trak. Dlačice odstranimo s hitrim potegom traku v nasprotni smeri rasti dlak. Tehnika se izvaja predvsem pri depilaciji rok, nog, hrbta, in trebuha.

2. S TRDIM VOSKOM BREZ TRAKU:
Za depilacijo brez trakov uporabljamo posebni trdi hladni vosek, ki ga nanašamo na kožo s spatulo. Nato vosek skupaj z dlačicami potegnemo v nasprotni smeri rasti dlak. Tehnika se uporablja predvsem za občutljivejše predele kože na telesu (bikini, pazduha, obraz).

3.INTIMNA BARAZILSKA DEPILACIJA:
pomeni odstranjevanje dlak na predelu bikinija, venerinega hribčka. To vrsto depilacije pri nas izvajamo z obema tehnikama depiliranja. Prednost brazilske depilacije je predvsem higiena, gladka in mehka koža ter posledično tudi počasnejša in redkejša rast dlak. Depilacijo izvajamo s posebej nežnimi hladnimi voski in strokovno ustrezno metodo, da se izognemo tudi neprijetnim posledicam drugih tehnik depiliranja: srbečica, razdraženost, vraščanje dlak.

Trajno  lasersko odstranjevanje motečih dlačic

V zadnjih letih je odstranjevanje dlak z metodo IPL (Intense Pulsed Light) postalo najbolj popularen način odstranjevanja dlak. Danes je to zdaleč najpogosteje uporabljena tehnološko napredna metoda. Prinaša dolgotrajne rezultate. IPL odstranjevanje dlak je primerjalno najmanj boleč način odstranjevanja dlak, zato se ga poslužuje vse več strank.

Pri izvajanju se energijska svetloba z ročico IPL aparata aplicira na določen del telesa. Dlaka, ki vsebuje pigment (melanin) absorbira svetlobno energijo in jo pretvori v toploto brez poškodbe kože. Toplota prodre po dlaki do korena dlake in koagulira folikul in tako ta koren več ne more proizvajati novih dlak.
IPL aparati izločajo žarke različnih valovnih dolžin in njihov snop potuje v več smeri. En blisk – flash uniči dlake na površini 12 kvadratnih centimetrov, zato je postopek primeren tudi za večje površine telesa(hrbet, noge, roke, prsni koš). Postopek je hitrejši in manj boleč. Po postopku se rast dlake nadaljuje še kakšnih 10 dni nakar pride do njenega izpada. Ker vse dlake niso naenkrat v isti fazi rasti, je potrebno postopek ponoviti od 6 do 8 krat v intervalih 4 do 10 tednov. Pri tem je potrebno upoštevati: del telesa, ki ga depiliramo ( vse dlake nimajo enake dolžina cikla rasti), debelino dlak, gostoto poraščenosti, leta, tip kože in hormonskega stanja.